Az Autóvédő Burkolatok Védenek-e A Jégeső Ellen?

Autóvédő burkolatok

Mint tudjuk a legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy megakadályozza autójának jégeső okozta károsodását az, ha garázsban parkol le. Ez azonban nem mindenki számára lehetséges. Ezért sok autósnak nincs más lehetősége, mint megtalálnin autója védelmének megfelelő módját. Gyakori lehetőség a jégeső kocsi fedél és a felfújható jégeső rendszer.. 

Ne feledje, hogy annak ellenére, hogy az autóvédő burkolatok nem biztos, hogy olyan erős védelmet nyújt és olyan hasznos,, mint a jó öreg autóbeálló, mégis több, mintha semmiféle óvintézkedést nem tenne.

Autóvédő burkolatok
Autóvédő burkolatok Withcar védelmet nyújt bármikor és bárhol

Mekkora Anyagi Kárt Okoz A Jégeső?

Senki sem akarja fizetni azokat a károkat, melyeket a jégeső okozott autójuknak. Ha több kár keletkezik, a javítás is többe kerülhet. Az a szomorú, hogy a legkisebb kár is komoly összegekbe kerülhet. Még az is elhangzott, hogy a biztosítótársaságok dollármilliárd összegű jégesőkár-elhárítást hajtottak végre az elmúlt években. Természetesen nem tartoznak ide azok, akik korábban nem kötöttek biztosítást, illetőleg azok, akik úgy döntöttek, hogy maguk fizetik a számlákat, ezen a szakterületen szerzett tapasztalat nélkül.

Wagner EVOII – jégeső ellen védő ponyva | Hogyan lehet egyszerűen össze hajtogatni?

Olyan emberek is vannak, akik eg jégeső után megpróbálják önállóan helyreállítani a jégeső okozta károkat az autójukon. Ez azonban nem mindig hatékony, sőt, vannak olyan esetek is, amikor ez több kárt okoz, mint használ. Vannak emberek, akik kihasználják a hőmérséklet-változásokat az autójukon meglévő horpadások kiegyengetésére.. Fontos azonban kiemelni, hogy ezek csak kisméretű horpadásokon, minimális sérüléseken működnek.

Az autóellátó üzeletek gyakran irreálisan drágán árulnak jégeső okozta károkra kifejhlesztett barkácskészleteket, ezek használata azonban rendkívül időigényes, nem beszélve arról, hogy sokszor nincs is igazán hatásuk, különösen akkor, ha tucatnyi horpadás van autóján. Ennek ellenére vannak olyan esetek, amikro bölcs döntés lehet szakértő segítségét kérni, ami azonban költséges megoldás lehet.

Általánosságban elmondható, hogy a járművek jégeső okozta kár elhárítása átlagosan 2500 dollárba kerül. A jégeső több sérülést okozhat egy autón, ezek mindegyikét nem mindig olcsó mulatság orvosolni. Egy kisebb horpadás helyrehozatala körülbelül 40 dollárba, nagyobb horpadás esetén többe is  kerülhet. Ennél is szélsőségesebbé válhatnak a költségek, ha a jégeső széttöri az ablakokat vagy a szélvédőt. A jégeső továbbá kárt okozhat a fényszórókban és a hátsó lámpákban is, mely nem tűnhet olyan jelentősnek, ugyanakkor megnövelheti a végső javítási árat. Abban az esetben, ha szükséges autója tetejét vagy karosszériáját cserélnie, számítson egy nagyobb összegű, rosszabb esetben egészen az autó értékét meghaladó számlára.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: