Hogyan használd ki a sminkpalettáidat a legteljesebben?

A sminkpaletták az egyik legjobb módja annak, hogy egyetlen kompakt csomagban sok különböző árnyalatot kipróbálhass. A legtöbben azonban valószínűleg bűnösek vagytok abban, hogy csak egy színhez ragaszkodtok, a többiről pedig megfeledkeztek, vagy teljesen természetesnek veszitek őket.

Ha tudod, hogyan kell megfelelően használni ezeket az arcpasztákat, akkor a legjobbat hozhatod ki belőlük. Csak vegye figyelembe, hogy más típusú sminktermékekhez hasonlóan a bőrápolás mindig az első helyen áll. Ne felejtsd el először hidratálni az arcodat, mielőtt bármilyen sminket felvinnél rá. 

A sminkpaletták az egyik legjobb módja annak, hogy egyetlen kompakt csomagban sok különböző árnyalatot kipróbálhass.

Hogyan használja a színkorrekciós palettákat?

Sok paletta gyakran ugyanazokat a színeket tartalmazza, amelyek jól illenek egymáshoz. A színkorrekciós paletták azonban teljesen más termék. 

A legjobb színkorrekciós paletta különböző árnyalatú korrektorokat tartalmaz, amelyek a zöld szín ellentétes oldalain lévő színek semlegesítésére szolgálnak. Zölddel semlegesítheted a vöröset, sárgával bármilyen elszíneződést, barackszínnel pedig elrejtheted a csúnya sötét karikákat. 

A színkorrigáló korrektorral az alapozó alá is rétegezhetsz, hogy a sminkelés után láthatatlan maradjon minden világos szín. 

Hogyan használod a kontúrpalettákat?

Bár két különböző árnyalatú alapozóval, bronzosítóval, highlighterrel vagy concealerrel is kontúrozhatod az arcodat, egy highlighter vagy kontúrkészlet paletta minden szükséges árnyalatot tartalmaz, és mindegyiknek ugyanaz a textúrája. 

Bőre természetes színéhez képest sötétebb árnyalatot is választhat, hogy árnyékot adjon az arccsontjára, valamint bárhová, ahol formázni szeretné. Eközben a bőrszínednél világosabb árnyalatot használhatsz az arcod azon részein, amelyek természetesen visszaverik a fényt, mint például a szemöldökcsontod és az arccsontod teteje. Mindezeket összemoshatod, ha rózsás árnyalatot használsz az arccsontod almáján. 

A legjobb színkorrekciós paletta különböző árnyalatú korrektorokat tartalmaz, amelyek a zöld szín ellentétes oldalain lévő színek semlegesítésére szolgálnak. Zölddel semlegesítheted a vöröset, sárgával bármilyen elszíneződést, barackszínnel pedig elrejtheted a csúnya sötét karikákat.

Hogyan használod a szemhéjfesték palettákat?

A szemhéjfesték-paletták tökéletesen alkalmasak több, egymást kiegészítő árnyalat rétegzésére. Az alap szemhéjpúder három árnyalatot tartalmaz, nevezetesen sötét, közepes és világos árnyalatokat, sima vagy matt kivitelben, amelyek mindegyike a bőrszínedhez készült. Minden alkalommal, amikor szemhéjpalettát https://www.pinkpanda.hu/ vásárol, ügyeljen arra, hogy olyan árnyalatokat válasszon, amelyek kiegészítik a bőrét, és mindenképpen csak fekete szempillaspirált használjon. 

 1. Mély vagy sötét – sötétbarna, középbarna és fekete vagy mélybarna árnyék
 2. Közepes vagy barnásbarna – eszpresszóbarna, gesztenyebarna és szürkésbarna.
 3. Világos – gesztenyebarna, taupe és elefántcsont színű vagy halvány csont árnyékolás 

A következő általános irányelveket követheti a szemhéjfestékek felvitelénél:

 • A legsötétebb árnyék – Használhatja a szempillák vonalának további meghatározásához, vagy ha füstös szemet szeretne elérni.
 • Közepes árnyék – Ezt a szemhéj látható részén, a ránc alatt lehet használni a mélység megteremtéséhez. 
 • Legvilágosabb árnyék – Ezt az egész szemhéjon használhatja, mint a felesleges olaj eloszlatásának alapját, valamint a szemhéj tónusának kiegyenlítését. 

Egy negyedik árnyalatot is hozzáadhat a füstös szem eléréséhez. A textúrával is próbálkozhat, mivel a szemhéjfestékek csillogó, sima vagy matt kivitelben is kaphatók. Ha azt szeretné, hogy a kiválasztott szemhéjfesték kiegészítse a szeme színét, akkor a kontraszt szabályát használhatja támpontként. A hideg színek kontrasztot alkotnak a melegekkel, és ez az oka annak, hogy a tengerészkék szemhéjfesték vagy a kék szemhéjfesték barna szemen használva mutat a legszembetűnőbbnek. 

 • Mogyoróbarna és barna szemek – Mindenféle élénk ékszertónusú szín, például a smaragd, a lila és a kék, csodásan mutat a barna szemhez, mivel a barna egyfajta semleges szín. A barna szemekkel szemben színkontrasztokat adhatsz hozzá, hogy ragyogóbbnak tűnjenek. A réz és a rózsaarany árnyalatok szintén feldobhatják mogyoróbarna szemedet. 
 • Zöld szemek – A réz, a rózsaarany vagy a rózsaarany és a réz árnyalatai feldobhatják a zöld szemedet. Az ezüst és a puskaporszürke is figyelemfelkeltő. 
 • Kék szemek – Sokféle sötét szín felhívhatja a figyelmet a kék szemekre. A kék szemedre fekete és maszatos szemhéjtust alkalmazhatsz. Az arany csillogás is jól működik, ha csillogóbb megjelenést szeretnél elérni. 

Hogyan használod az ajakpalettákat?

Az ajakpaletták különösen akkor jönnek jól, ha a tökéletes ajakszínt szeretné összekeverni. Vannak bizonyos napok, amikor a téglavöröset, míg más napokon a narancsvöröset választod. Az ajakpaletták segítségével ombre ajkakat érhetsz el. Egy sötétebb árnyalatot használhatsz az ajkak külső részének vonalazására, egy világosabb színt pedig az ajkak közepére, és egy ajakkefével összemoshatod a kettőt. 

Bár két különböző árnyalatú alapozóval, bronzosítóval, highlighterrel vagy concealerrel is kontúrozhatod az arcodat, egy highlighter vagy kontúrkészlet paletta minden szükséges árnyalatot tartalmaz, és mindegyiknek ugyanaz a textúrája.

Hogyan tartsa tisztán a sminkpalettákat

Ha csak a legcsekélyebb fogalmad is van arról, hogy mennyi elhalt hámsejt és szennyeződés van kedvenc szemhéjfestékeiden, akkor biztosan megszállottan fogod tartani a szemhéjfesték-palettáidat hétről hétre. Próbálj meg belegondolni, hányszor mártod bele a sminkszivacsodat és az ecsetedet, amikor sminkelsz. 

Ezért fontos, hogy megtanulja a sminkpaletták tisztításának helyes módját, hogy mindig mentes legyen a baktériumoktól és a kórokozóktól. 

Ehhez a folyamathoz a következőkre lesz szüksége:

 • Kis szórófejes flakon
 • 70%-os dörzsölő alkohol
 • Vattapamacs vagy zsebkendő
 • Micellás víz 

Kövesse az alábbi lépéseket a sminkpaletták tisztításához:

 • Kezdje azzal, hogy egy száraz zsebkendővel óvatosan áttörli a paletta felületét. Ez segít megszabadulni a tetején lévő baktériumrétegektől.
 • Mártsa a vattapamacsot egy kis micellás vízbe, és használja a palettán lévő felesleges smink gyengéd eltávolítására. 
 • Tegyen egy kis alkoholt a szórófejes flakonba, és enyhén fújja be vele minden szemhéjfesték tetejét. Ez segít fertőtleníteni a felületet és eltávolítani a baktériumokat.
 • Havonta többször rendszeresen végezze el a szemhéjfestékek és púderek fertőtlenítését. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: