Növelje járműve szállítási kapacitását

Tetőbárok, mint külső szállítórendszer

Minden olyan környezetnek, amelyben naponta egy kicsit több időt töltesz, térre van szüksége. Ez igaz mind az otthoni környezetre, amikor különböző tárgyakat kell tárolni és elpakolni, és talán mindenekelőtt akkor, amikor ezeket a tárgyakat A pontból B pontba kell szállítani. ezért a járművünk, ha nincs is csomagtartóval és tágas belső térrel felszerelve, gyakran nem elegendő ehhez a művelethez. Szerencsére van egy érvényes és praktikus alternatíva a probléma megoldására: a tetőbárok.

Mik azok a tetőrudak

A tetőrudakat nagyon gyakran látni, különösen a modern járműveken, például a terepjárókon és a kisbuszokon. Ezek olyan, a tetőre szerelt rudak, amelyek a jármű egészén végigfutnak. Céljuk, hogy rögzítési pontot biztosítsanak a kereszttartók és más, a jármű tetején lévő terhek (pl. kesztyűtartó vagy csomagtartó) rögzítésére szolgáló eszközök számára.

Tetőbárok
A tetőbárok minden teherhordó rendszer alapját képezik

A síneket lábakkal vagy más tartókkal, például kapcsokkal vagy kampókkal rögzítik a jármű tetejéhez. A tetőfelfüggesztési rendszer éppen azt jelenti, amit a tetővasak más rögzítő eszközöktől, például sínektől, amelyeket általában közvetlenül a jármű tartozékaként építenek be.

A tetőrudak előnyei

Az első nyilvánvaló, és ez az a lehetőség, hogy nem foglal helyet a jármű belsejében, megszüntetve az utasok kényelmét. A terjedelmes rakományok tetőn történő szállítása valójában lehetővé teszi, hogy ne kelljen leereszteni a hátsó üléseket a csomagtartó kapacitásának növelése érdekében, és ne kelljen feláldozni egy személy szállítását sem.

Tetőbárok
A tetőbárok lehetővé teszik nagyobb tárgyak szállítását az autó tetején

Továbbá a tetővasak külső szállítási rendszerként történő választása számos bürokratikus gondot vesz el, mint például a kocsival ellátott vonóhorog összeszerelése és biztonsága, amelyhez engedélyt kell szerezni, ha nem alapfelszereltségként biztosított, valamint a használatra vonatkozó engedély és felhatalmazás.

A tetővasak típusai

A tetőre szerelt tetőrácsoknak általában két típusa van. Az első típus egyfajta hosszú és fordított “C” betűre hasonlít. Az ilyen típusú tetőléceknél a rögzítési pontot közvetlenül a tetőre szerelt lábak adják, amelyekre szükség szerint össze- és szétszerelhetjük tetőlécünket. Ezek a lábak természetesen egy kis emelkedést képeznek, amely egyfajta ívet hoz létre a karosszéria és a rúd között, megakadályozva, hogy a teher közvetlenül érintkezzen a tetővel.

Nordrive tetőbárok

Egy másik típus a közvetlenül a jármű korlátjára szerelt rudak. Ebben az esetben általában rögzítettek, mert bonyolult leszerelni őket a karosszéria megkarcolása nélkül, de nagyon kényelmesek, mivel ellenállóbbak, mint a többiek. A járműveket általában korlátokkal szerelik fel, hogy megkönnyítsék a különböző típusú tetőcsomagtartók és szállítórendszerek, köztük a tetővasak rögzítését. Maguk a tetőrudak nem maguk a szállítórendszerek, a közvetlenül a tetőbe illesztett vezetők ehelyett stabil támaszt nyújtanak más, terhet hordozó tárgyak rögzítéséhez, például keresztrudak vagy tornyok, amelyek különböző, akár nehéz terhek szállítására is alkalmasak.

Alternatívák a tetőrudakhoz

A tetőcsomagtartó rudak nem minden járműre szerelhetők fel. Egyes személygépkocsik vagy nehezebb járművek, például tehergépkocsik vagy furgonok t-rudakkal (t-rack) vagy rácsokkal rendelkeznek, amelyeknek külön rögzítési pontjai vannak. A T-trackek olyan csatornák vagy mélyedések, amelyek a tető teljes hosszában futnak. Az ilyen típusú szállítórendszereknél a rögzítési pontok valódi rögzítési pontok, amelyek mindig a jármű tetején helyezkednek el, és amelyeket gyakran eltakarnak a csúszószárnyak, amelyek eltakarják ezt a “mélyedést”, amelybe az állványt szerelik. Egyes ilyen típusú tetőcsomagtartók nem igényelnek semmilyen beszerelt rögzítési pontot, hanem közvetlenül a jármű karosszériájához vannak rögzítve. Magától értetődik, hogy ebben az esetben nagyon könnyen befolyásolhatjuk a karosszéria állapotát, ha kézműves módon vagy professzionális szerszámok segítségével rögzítjük őket, amelyeket azonban nem tudjuk, hogyan kell megfelelően használni.

Azonban hangsúlyozhatjuk, hogy függetlenül a jármű típusától és a választott Withcar tetővasak típusától, ez egy nagyon hasznos és kényelmes megoldás a tárgyak, különösen a terjedelmes tárgyak szállítására.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: