Róma: Utazás a múltba

Róma

Róma, a Római Birodalom fővárosak, most, Európa egyik csábító országa és a Földközi-tengernek, Olaszországnak a fővárosa.

Róma az, ahol Olaszország minden íze a varázslatos romok, a hihetetlen művészet, az inspiráló építészet és a nyüzsgő utcai élet, nem más mint a bolygó forgalmas főutcája. Kérdezzen meg egy tapasztalt turistát, és biztosan elmondja majd, hogy nincs romantikusabb és inspirálóbb város, mint Olaszország fővárosa, Róma.

Róma

Mert a világ egyik legnagyobb birodalmának fővárosa volt, biztos lehet benne, hogy Róma kulturális gazdagsága több utazást is igénybe vehet, hogy élvezze mindazt, amit eme csodálatos város kínál látogatói részére.

Történelmi örökség

Róma lenyűgöző látványa a városkép, több mint 3000 éves városi fejlődésnek az eredménye. A Colosseum, a Római Fórum ikonikus ősi romjai és a Pantheon felidézi a város aranykorát, amikor az úgynevezett “caput mundi” olaszul, lefordítva “a világ fővárosa” néven volt híres, számos ősi templomával és a monumentális bazilikákkal, amikkel Róma a katolikus egyház hatalmának székhelyévé vált.

A városi vonal fölött húzódik a Szent Péter-bazilika, amely a Vatikán városa fölé emelkedik, egy epikus látvány és a reneszánsz építészet napjaiból származó remekmű. Ennek a csodálatos fővárosnak a történelmi örökségét Piazzas fejezte be, a bonyolult szökőkutakkal, és egy barokk virágoskerttel, mely minden római utcát díszít, amely minden turista figyelmét felhívja.

Kulturális és művészeti gazdagság

Csak néhány város van a világon, amelyek riválisai lehetnek Róma művészeti és kulturális örökségének. Nagyon hosszú története alatt ez a város a nyugati művészet epicentrumában volt, és minden idők legnagyobb művészeit szülte, valamint más régiók nagy vonzerejét is vonzza, ami kreatív csatához vezetett, ami továbblendítette a kreatív eredményekhez. A csata eredményeként Róma felbecsülhetetlen csatatérré vált, amely minden sarkon hihetetlen művészeti és kulturális kincsekkel teli. Rómában ősi szobrok díszítik a múzeumokat. A múzeumokon belül a reneszánsz freskók mellett bizánci mozaikok találhatók, amelyek kápráztatják a látogatók szemét.

Róma

Az utcákon sétálva csodálatos középkori pizzériák láthatók barokk homlokzatokkal körülvéve. Gyors séta Róma belvárosába, és nem kell sokat tovább menni ahhoz, hogy az összes idők legbefolyásosabb művészének óriási remekműveit láthassa, Michelangelo nagy mester szobrok, Caravaggio festett vászonjai, a nagy Raphael freskói és A szökőkutak a nagy Bernini által.

A történelem és a művészet nem az egyetlen dolog, amit a városnak kínálnia kell, ha enni szeretne, és élvezni szeretné a leghitelesebb olasz konyhát, akkor Róma is fedezi, számtalan StreetSide kávézó, amelyek mindegyike hihetetlen kilátást nyújt a városra.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs