Scooter sisak vásárlási útmutató

Nem számít, ha azt tervezi, hogy egy csillogó új robogós sisakot kap egy ugyancsak új, fényes járgányhoz, vagy ha már unja a jó öreg sisakját. Jó esély van arra, hogy nehezen jutsz el egy bölcs döntéshez. Számos lehetőség áll rendelkezésre a méret, a stílus, a design, a kényelem, az alak és mások tekintetében, ami még ijesztőbbé teszi a megfelelő modell kiválasztását. 

Hogy segítsünk a döntéshozatalban, az alábbiakban bemutatunk néhány dolgot, amelyek segíthetnek kiválasztani az Ön igényeinek megfelelő, tökéletes sisakot. 

Egy jó sisaknak csak egy kicsit kell szűknek éreznie a fejed, az arcod és a homlokod körül, de soha nem szabad túl szorosnak lennie.

Tekintse az építési anyagokat 

A robogós sisakok vásárlásakor össze kell hasonlítania a különböző építőanyagokat. A különböző sisakok készítéséhez különböző anyagokat használnak. Az olcsóbb modellek külső héja fröccsöntött ABS polimerekből készül, amelyek jó egyensúlyt kínálnak a védelem és az ár között. A belső rész gyakran EPS habból készül, amely nagyszerű ütéselnyelő képességgel rendelkezik, és megbízható védelmet nyújt az ütésekkel szemben. 

A magasabb kategóriájú sisakok viszont üvegszálas kompozícióból készülhetnek, amelyek ütközéskor több energiát képesek elnyelni. Az ilyen anyaggal rendelkező modellek azonban gyakran sokkal drágábbak. A szénszálas anyagok jellemzően drágább robogós sisakokban találhatók, de súlyuk miatt ezektől várhatja a legjobb védelmet, feltéve, hogy a költségvetése megengedheti magának. 

Biztosítsa a megfelelő illeszkedést

A legjobb robogós sisak az, amelyik jól illik rád. Bár ennek már a kezdetektől fogva nyilvánvalónak kellene lennie, sokan nem igazán értik a tökéletesen illeszkedő sisak fontosságát. Ez még kritikusabbá válik, amikor gyerekeknek szánt robogósisakot keresünk, mivel a méretek eltérőek lehetnek, és a lehető legmagasabb szintű védelmet szeretnénk biztosítani a fiatal motoros számára. 

Egy túl nagy sisak a végén pattogni fog menet közben, sok zajt okoz, és ami a legrosszabb, nem is nyújtja a szükséges védelmet, ha baleset történik. A túl nagy sisak viselése súlyos veszélynek teszi Önt, ha baleset történik, mivel ez a sisak leeshet a fejéről, ami a legkevésbé sem szeretné, ha ilyen forgatókönyvek során történne. 

Ezzel szemben a szűk sisak sem jó, mivel ez csak sok kellemetlenséget okoz a lovaglás során. Emellett szinte lehetetlenné teszi, hogy hosszú távú túrákra vagy ingázásra indulj. Ha a robogós sisak túl kicsi, nem fog megfelelően ülni a fejeden, és így a kívánatosnál kevesebb védelmet nyújt. Egy jó sisaknak csak egy kicsit kell szűknek éreznie a fejed, az arcod és a homlokod körül, de soha nem szabad túl szorosnak lennie. 

Így, amikor robogós sisakot vásárol, először meg kell mérnie a fejét, majd ellenőrizze a márka specifikus mérettábláit, ahol vásárolni tervez, mielőtt megrendeli. A fejméret nem feltétlenül jósolja meg a fejformáját, és a sisak kipróbálása a legjobb módja annak, hogy garantálja, hogy illeszkedni fog Önhöz. ha végül rossz méretet rendel, kérdezze meg, hogy visszaküldheti-e cserére. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: